River Rats – Sankaritarina

Salibandykausi on valtaosalta joukkueista päättynyt jo aikoja sitten, mutta hallisarjaa tahkotaan vielä huhti-toukokuussakin. Lauantaina 14.4 oli ohjelmassa todella odotettu kauden toinen kohtaaminen EpMt:n taitojoukkuetta vastaan. Ottelusta muodostui tälläkin kertaa ikimuistoinen spektaakkeli, jossa tuomarit nousivat jälleen ottelun näkyvimmiksi hahmoiksi.

Salibandykausi on valtaosalta joukkueista päättynyt jo aikoja sitten, mutta hallisarjaa tahkotaan vielä huhti-toukokuussakin.  Lauantaina 14.4 oli ohjelmassa todella odotettu kauden toinen kohtaaminen EpMt:n taitojoukkuetta vastaan. Ottelusta muodostui tälläkin kertaa ikimuistoinen spektaakkeli, jossa tuomarit nousivat jälleen ottelun näkyvimmiksi hahmoiksi.

Kuka sählyä jaksaa pelata vielä huhtikuussa? Näin varmasti moni ajatteli ja poissaolijoiden lista oli taas pitkä. Poissa päivän kokoonpanosta olivat Marko Kujanpää (salilla), Iiro Koskinen (Hannujen saunailta), Heikki Järvinen (hammaslääkärissä), Olli Hyrsky (Hassen hammaslääkärina), Tommi Mattsson (ajamassa siivouskonetta), sekä Sami Sjöström, joka opetteli ajamaan kuntopyörää.

 

EpMt – River Rats 3-6

Ei. Eieieiei, ja vielä kerran *ittu ei! Ei tää vaan pitäis olla mahdollista tällä sarjatasolla! River Rats voitti jo toistamiseen tällä kaudella EpMt:n tuomarien avustuksella. Ottelussa täysin vastaantulijana ollut River Rats pääsi jälleen nauttimaan tuttujen tuomarien suosiosta ja vastustajaa kävi jälleen sääliksi.

Täysin ylivertaisella taitojoukkueella hallisarjaa pelaava EpMt lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina. EpMt:n riveistä löytyy esimerkiksi ylemmillä sarjatasoillakin pelannut tähtipuolustaja, joka on täysin ylivertainen mihin tahansa sarjaan. Ylivertaisuudesta ja esimerkillisestä asenteesta kertoo jotain jo se, että kukaan ei ole koskaan nähnyt hänen hymyilevän. Huhhuh mikä stara, jollaisista River Rats voi vain haaveilla.

Kuten tiedetään, niin River Rats pelasi taannoin viisi kautta 5.divaria, mutta lopetti pyristelyn liiton sarjoissa vähin äänin. Kaikki joukkueesta olivat yhtä mieltä siitä, että kenenkään taso ei riitä 5.divariin, joten lopettamispäätös oli helppo ja kivuton. Niinpä joukkue keskittyikin enää pelaamaan pelkkää hallisarjaa. Kukaan tuskin osasi odottaa, että hallisarjan 2.divarissa samaan lohkoon voi tulla täysin väärässä sarjassa ylivertaisella joukkueella pelaava EpMt.

Mikään vedonlyöntitoimisto, eikä kukaan lajista ymmärtävä henkilö antanut River Ratsille mitään mahdollisuuksia tässä ottelussa. Joukkueiden edellinen kohtaaminenkin oli päättynyt River Ratsin 13-1 voittoon tuomarien tekemillä maaleilla.

Tämän kertainen ottelu sai jälleen karmaisevan alun. River Rats iski ottelun avausmaalin vain parin minuutin pelailun jälkeen. Vai oliko se edes maali? River Ratsin mielestä pallo oli maalissa ja EpMt:n mielestä vain tolpassa. Onneksi River Ratsin riveissä pelaa yksi tuomari, joten tämän ottelun tuomareiden oli yksinkertaisesti vain pakko hyväksyä tämä tilanne maaliksi. EpMt raivosi tilanteen jälkeen ja jopa kaikki River Ratsin pelaajat hiljenivät kuuntelemaan raivoamista. Itku ei kuitenkaan auttanut, vaan pallo vietiin jopa River Rats-pelaajien vastusteluista huolimatta keskiympyrään.

Tuosta ”maalista” ei kulunut kuin pari minuuttia, kun pallo oli jälleen maalissa. Kuin ihmeen kaupalla River Ratsin 3vs1 hyökkäys päätyi lopulta vastustajan maaliin Sami Wasaman lavasta ja jättiyllätys oli muhimassa.

Realismi iski kuitenkin nopeasti vasten kasvoja ja EpMt iski ottelun nopeasti tasoihin. Koko pelin Barcelonamaiseen tyyliin dominoinut EpMt tuli vaihto toisensa perään väkisin River Ratsin kenttäpäätyyn, eikä edes tuomarit pystyneet sitä estämään.

Täysin alakynnessä ollut River Rats iski kuitenkin kuin ihmeen kaupalla ottelussa seuraavat maalit ja alkoi karata kohti sensaatiomaista voittoa. River Ratsin leiristä ottelussa kolme maalia iski Jani Kainulainen, joka juuri hiljattain valittiin hallisarjapelaajien toimesta sarjan suosituimmaksi pelaajaksi. Kainulainen itse kuitenkin pelin jälkeen kyseli, että mitkä mahtoivat olla vastapuolella duunikaverin tehopisteet.

Kake nauttii peleistä huippujoukkueita vastaan.

Ottelun toinen erä tarjosi lisää draamaa ja erän puolivälissä peli oli seis useita minuutteja. Ai minkä takia? EpMt:n ja puolueellisten tuomareiden kesken käytiin edelleen vääntöä ottelun avausmaalista.

Myös erän viimeisillä minuuteilla nähtiin suurta draamaa, kun hallisarjan fyysisin pelaaja Jerry Tuominen kävi avojääpommilla pistämässä vastustajan tähtipuolustajan kanveesiin ja soppa oli valmis. Sikamaisesti aina pelaava Tuominen selvisi kuin koira veräjästä ja puolueelliset tuomarit laittoivat ainoastaan EpMt:n pelaajan istumaan boxin. Ihan aiheellisesti myös Kujanpään Janne sai kuulla olevansa vitun idiootti.

Ottelu päättyi ja suurin osa pelaajista tuli loppukättelyyn. Tuomareiden tekemillä maaleilla River Rats voitti ottelun lopulta 6-3. Tätä voi pitää todellisena yllätyksenä ja suurena urheilutekona! Ilman tuttuja tuomareita ottelu olisi luultavasti päättynyt EpMt:n murskavoittoon, joten kiitos heille jotka mahdollistivat tämän voiton.

Niin ja terkkuja vielä sille EpMt:n pelaajalle joka kyseli pelin jälkeen, että tuntuiko voitto hyvältä. Kyllä se kieltämättä tuntui. Pelasimme kuitenkin koko ottelun hampaat irvessä pakkovoitto mielessä.

Miehet sankaritarinan takana:

#1 Jukka Eronen

Tällä kaudella suurimman torjuntavastuun kantanut Eronen, oli jälleen kuin muuri. Lähemmäs sata torjuntaa kertoo missä päässä ottelua pelattiin. Hyvä maalivahtipeli takasi tämän sensaatiomaisen voiton.

#8 Sami Wasama

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen harmikseen missannut vanhempi Wasama pääsi onnekseen tällä kertaa mukaan hallisarjan El Clasicoon. Uran ylivoimaisesti tärkein osuma vei River Ratsin 2-0 johtoon.

#10 Janne Kujanpää

Janne oli juuri se henkilö, joka ottelun alussa ampui tolppaan , eikä siis suinkaan maaliin. Kaken polvet pääsiäisenä tuhonnut Janne joutui tässä ottelussa puolustajana uransa kovimpaan koitokseen.

#11 Jani Kainulainen

Hallisarjan suosituin pelaaja näytti jälleen olevansa suurten pelien mies. Kolme maalia ylivertaista vastustajaa vastaan puhukoon puolestaan. Anteeksipyytelyt laivalla olivat muisto vain, kun Kake pääsi hyökkäyspäähän pallon kanssa.

#16 Jerry Tuominen

Fyysisen pelaajan maineessa oleva Tuominen oli koko ottelun vastapuolen fanien hampaissa. Hallisarjan Matt Cooke sai kuulla aina valtavan vihellyskonsertin palloon koskiessaan. Kesti kuitenkin hyvin paineen alla, josta varmasti kiittäminen edellisessä rapsassa mainittuja mentoreitaan.

#17 Miro Wasama

Yöelämässä aina viimeisenä hereillä oleva Miro ei tälläkään kertaa näyttänyt väsymisen merkkejä raataessaan sarjan kovinta hyökkäyskalustoa vastaan. Miro ei itse toimi tuomarina, mutta nauttii usein tuomareiden suurta suosiota.

#19 Lasse Heininen

Vaasan lahja River Ratsille. Tuntee Vaasan baarit ja kaaripallot kuin omat taskunsa. Koki vastustajan kovuuden heti ensimmäisessä vaihdossa. Toimii pelaamisen ohessa myös Jannen ja Markon mentorina.

#20 Joni Latokylä

Tätä miestä on kiittäminen tai syyttäminen 1-0 maalista. Vasta Jonin viittoilut kädellä herättivät tuomarit näyttämään palloa keskelle. Pääsi myös pisteiden makuun tässä kauden tärkeimmässä ottelussa.

#77 Simo Pilpola

Haaveilee ja muistelee edelleen otteluita HTV:tä vastaan. Nostaa kuitenkin TSP:n ja EpMt:n kohtaamiset lähes samalle viivalle ja nauttii koko sielullaan näistä otteluista ennakkoon kovempia joukkueita vastaan.

#96 Joni Sjöström

Työnarkomaani, joka omien sanojensa mukaan arvostaa suuresti jopa laivasiivoojia. Nosti ottelun omaksi kohokohdakseen ottelun loppuhetkiltä tilanteen, jossa hän sai riistettyä pallon vastustajan tähtipuolustajalta. Heitti ennen peliä tarvittavat läpät tuomarien kanssa ja puhui ne näin ollen puolelleen.

River Rats tutustui pääsiäisenä jälleen Tukholmaan.

Kiitämme tästä ottelusta myös poissaolleita pelaajia. Olemme kuitenkin yhdessä olleet tekemässä tätä tarinaa. Kauteen lähdettiin teemalla ”Lets make River Rats great again” ja viimeistään tämä ottelu todisti tavoitteen toteututeen.

Huhhuh, pelin jälkeen tunti happea ja ajatukset edes jotenkin kokoon ennen päivän toista ottelua. Tällaisen ottelun jälkeen on luonnollisesti todella vaikea syttyä enää tavallisiin runkosarjapeleihin. Jokaisen oli kuitenkin mentävä Leafillä vessan peilin eteen vuorotellen ja todeta itselleen, että ”Kyllä sä pystyt siihen”.

 

River Rats – Turun Ponteva 11-6

Tästä ottelusta ei ole juuri mitään kerrottavaa. Hallisarjakausi nro 14 ja nopeasti ulkomuistista heitettynä, koskaan ei ole vielä ollut vastaavanlaista höntsää. Kumpikaan joukkue ei ottanut ottelussa juoksuaskelia, eikä ottelussa nähty ainuttakaan kaksinkamppailua. Kyseessä on siis uusi Maailmanennätys. Ilahduttavinta ottelusta oli Lasse Heinisen kauden avausmaali. Pitkään ja hartaasti odotetun maalin kunniaksi Lasse joi ottelun jälkeen Pulinassa peräti kaksi olutta.

 

Loppuun vielä River Rats – pelaajien kommentteja pävän ensimmäisestä ottelusta, joka herätti jälleen paljon tunteita. Kommentit on julkaistu turvallisuussyistä nimettöminä.

”Jouduin viimeksi nukkumaan yöni sohvalla, kun kerroin vaimolleni tuomareiden suosineen joukkuettani. Tällä kertaa en samaa virhettä tehnyt.”

”Laitoin pelin jälkeen kotona lohkoperunat uuniin ja kuuntelin Teräsbetonin – Maailma tarvitsee sankareita.”

”Kaverini muistutti ennen peliä, että älä sitten anna sen akkalauman päästä sun ihon alle. Epäselväksi jäi tarkoitti hän sillä vastustajan joukkuetta vai heidän faniryhmää.”

”Koska muut joukkueet tajuavat värvätä riveihinsä tuomareita pelaamaan? Vasta sen jälkeen pääsee nauttimaan kunnolla lajista, kun saa kaiken helpommalla.”

”Haluan yhteisen treenivuoron FBC TSP:n ja Pelkkä Klubin kanssa.”

”River Rats – salibandykenttien Leicester”

Hallisarjassa käydään runkosarjan päätöskierros jo ensi lauantaina. Taistelu sarjanousua vastaan jatkukoon!

Miro Wasama – aina viimeisenä hereillä.