Nousujuhlat siirtyvät kuukaudella eteenpäin

Katastrofaalisesti alkanut kausi 14-15 sai jatkoa sunnuntaina 19.10 Leaf-Areenalla. Voitottomien pelien putki jatkui kahdella ottelulla ja viime kauden loppu mukaan laskettuna putki on nyt jo kuuden ottelun mittainen. Kuulemma kaikki putket kuitenkin katkeavat aikoinaan.

Katastrofaalisesti alkanut kausi 14-15 sai jatkoa sunnuntaina 19.10 Leaf-Areenalla. Voitottomien pelien putki jatkui kahdella ottelulla ja viime kauden loppu mukaan laskettuna putki on nyt jo kuuden ottelun mittainen. Kuulemma kaikki putket kuitenkin katkeavat aikanaan.

 

Sen kaiken piti olla selvää jo ennen kauden alkua. River Rats tulee juhlimaan sarjanousua ja päivämääräkin nousun varmistumiselle löydettiin jo tammikuulta. Maailman kaikkien aikojen nopeimmin varmistuneen sarjanousun piti huipentua tammikuussa pelien jälkeen viikon lomareissulle Vietnamiin. Katastrofaalisesti alkanut alkukausi pakottaa seurajohdon kuitenkin siirtämään lomamatkaa helmikuulle. Tänä vuonna ei ole talviolympialaisiakaan, joten helmikuu sopii sekin hyvin tällä kertaa.

Sitten seuraavaksi pieni maininta päivän otteluista, jotka kieltämättä vetivät kyllä aika hiljaiseksi. Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli edelliskaudelta tuttu FBT Marlins, joka oli aloittanut kautensa tasapelillä. Tähän väliin kuitenkin puheenvuoro Joni Sjöströmille, joka treenailee edelleen satunnaisesti Marlinsin kanssa:

Kävin viimeksi torstaina höntsäämässä Marlinsin vuorolla ja tarkkailemassa joukkueen nykyvirettä. Tämä ottelu ilmeisesti herätti kaikissa muissa pelaajissa samanlaisen kiiman, kun Mestis-joukkueet lähtevät pelaamaan Lempäälään paikallisen LeKin vieraaksi, mutta itselleni tämä oli kuitenkin alkukauden ylivoimaisesti odotetuin ottelu.

Vähän jännitti jo edeltävänä iltana, mutta heräsin kuitenkin melko levollisin mielin klo 8.20 paikallista aikaa. Melko nopeasti kuitenkin yläkerran naapuri sai taas kierrokset nousemaan heti aamusta ja juuri ennen lähtöä sammuttelin kämppäni valoja, kunnes ihan viimeiseksi näin lattialla lojunneessa Urheilusanomien kannessa SM-Liigan uuden toimitusjohtajan Kimmo Ranniston naaman. Se viimeistään sai peleihin tarvittavan hurmoksen nousemaan. Lyhyellä automatkalla vielä soimaan Battle Beastin – Rainman ja olin valmis otteluun, totesi Rainmakerinäkin tunnettu Joni Sjöström.

Treenipelissä Sirppiä vastaan peli vielä kulki. (Kuva: Janne Kujanpää)
Treenipelissä Sirppiä vastaan peli vielä kulki. (Kuva: Janne Kujanpää)

Täydellisesti ja huolellisesti otteluun valmistautuneen River Ratsin keskittyminen kuitenkin herpaantui juuri ennen aloitusvihellystä, kun ottelun alku siirtyi neljällä minuutilla eteenpäin kentällä olleen vesilammikon takia. Marlins olikin huomattavasti valmiimpi heti ottelun ensimmäisestä vaihdosta alkaen ja karkasi myös ansaittuun johtoon nopealla tahdilla.

Marlins johti ottelua avauserän loppuhetkillä jo 3-1. ”Marliinit” tekivät osumansa osittain taidolla, osittain tuurilla ja päättäväisyydellä. River Ratsin avausosumasta vastasi Sami Wasama rannelaukauksellaan. Erän viimeisellä minuutilla tärkeän 3-2 kavennusmaalin viimeisteli Sami Sjöström hienon pikkunäppärän kuvion päätteeksi, jossa mainion seinäsyötön tarjoili Jani Kainulainen.

Toisessa erässä nähtiin lisää maaleja ja ensimmäiseksi oli vuorossa 3-3 tasoitusmaalin vuoro. Vastahyökkäyksestä Joni Sjöström tarjoili vapaaseen paikkaan Jerry Tuomiselle, joka ei erehtynyt: 3-3. Seuraavaa osumaa saatiin odotella muutama minuutti, kunnes Marlins yllätti melko kaukaa lähteneellä laukauksella koko Rats-viisikon. Erätaukopalautteessa oli painotettu vetojen peittämisen tärkeyttä, mutta niin vain tämänkin maalin parin aiemman tavoin pystyi laittamaan laiskan viisikkopuolustuksen piikkiin.

Sitten oli vuorossa legendaarinen maalin jälkeinen vaihto. Timo Leiniö syötti pallon keskialueelle Joni Sjöströmille, joka kääntyi ympäri ja huomasi edessään paljon tyhjää tilaa. Kukaan Marlins-leiristä ei tainnut osata odottaa Rainmakerin laukausta läheltä keskiviivaa ilman minkäänlaista maskia, mutta sieltä lähti 4-4 tasoitusmaali.

Kolmannessa erässä molemmilla oli omat paikkansa ja ainakin Rats-leirissä pelin jälkeen pukukopissa surkuteltiin hukattuja avopaikkoja ottelun kolmannessa erässä. Vielä aivan viimeisillä sekunneilla, jokaisen erotuomarin märkä päiväuni – Miro Wasama joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti ja Marliineille tarjoiltiin lähivaparia. Vaparista ei kuitenkaan kerrottavaa jäänyt, joten pisteet tasattiin 4-4 lukemilla.

Jonkun mielestä ottelu päättyi ansaitusti tasapeliin ja jonkun mielestä ei. Yhtä kaikki, yksi piste molemmille ja vielä on kaksi kohtaamista jäljellä tällä kaudella.

Tämänkään päivän esitykset eivät antaneet lupaa hymyillä. (Arkistokuva)
Tämänkään päivän esitykset eivät antaneet lupaa hymyillä. (Arkistokuva)

Päivän toisesta ottelusta ei sitten kerrottavaa jäänytkään ihan niin paljoa. Näin umpisurkeaa River Ratsia ei ole taidettu nähdä ainakaan pariin kauteen. Säälittävää räpeltämistä ja laiskaa puolustamista läpi koko ottelun. Vastustajan pelityylikään ei tällä kertaa oikein miellyttänyt tilanteiden jälkeen tulleiden potkuliikkeiden ja kahvaamisten myötä. KY-Sport muistutti hyvin paljon kaikessa kauneudessaan takavuosien Rautakorven Tapparaa, jolloin tuomarilinja oli jääkiekossa sallivampi.

Jo edeltävänä iltana Salosta juosten kohti Leafiä lähtenyt Marko Kujanpää kuvaili useampi tunti ottelun jälkeen KY-Sportia kolmella sanalla: ”Ärsyttäviä vellihousuja kaikki”.

8-3 tappiosta silti pari kunniamainintaa. Timo Leiniö viimeisteli ottelussa pari maalia puolustajan paikalta. Hyviä nousuja pakin pakilta hyökkäyksiä tukemaan tehnyt Leiniö sai molempiin osumiinsa syötöt Joni Sjöströmiltä.

Sitten se päivän suurin ja kohutuin uutinen. Simo Pilpola teki ottelussa maalin!!! Simon edellisestä maalista liiton peleissä oli kulunut aikaa 1 vuosi, 6 kuukautta, 3 viikkoa ja viisi päivää. Onnittelut Simolle!

Yhteenvetona koko päivästä täytyy vielä todeta, että alkukausi on siis alkanut lähes katastrofaalisen huonosti. Seurahistorian huonoimmin alkanut 5.divarikausi tarvitseekin pian kunnon herätyksen ja ensimmäisen voiton pikimmiten. Kolme ottelua ja yksi vaivainen piste laittaa jo vähän huolestumaan: Tuleeko sarjanousu todella varmistumaan vasta helmikuussa? Paniikkinappulaa on kuitenkin jo painettu ja ensi keskiviikkona ohjelmassa on kriisipalaveri. Siellä lyödään lukkoon ainakin tulevien saunailtojen päivämäärät.

Loppuun vielä lyhyt maininta, että River Rats avasi viikko sitten kautensa myös hallisarjassa. Sieltä tuliaisina avauspelistä 7-0 voitto ja toisesta pelistä 4-4 tasapeli. Kunniamaininta Juho Sipilälle uransa ensimmäisestä nollapelistä.

5.divari jatkuu lauantaina 1.11 ottelulla PIF:ä vastaan.

Erotuomareiden suosioon noussut Miro Wasama aikoo kuulemma jatkossa kulkea työmatkat bussilla. (Kuva: Janne Kujanpää)
Erotuomareiden suosioon noussut Miro Wasama aikoo kuulemma jatkossa kulkea työmatkat bussilla. (Kuva: Janne Kujanpää)

 

Yksi ajatus artikkelista “Nousujuhlat siirtyvät kuukaudella eteenpäin”

  1. Voiko olla että aika hittolainen on vihdoin ajanut joukkueen ohi?? ;) Nuorennusleikkaus mittäääääh? Ei vaan tsemiä ja leuka kohti uusia pettymyksiä! Rottana synnytään ja rottana kuollaan!

    Nimimerkki: Your one and only fan.. (shit just hit the fan) wait.. what?

Kommentit on suljettu.