Kausi päättyi voitonjuhliin

Raskas ja pitkä salibandykausi 2014-2015 tuli vihdoin päätökseensä maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. River Ratsin ohjelmaan kuului peräti neljä ottelua, kun lauantaina pistettiin pakettiin hallisarjakausi ja sunnuntaina pelailtiin seurahistorian viimeiset 5.divariottelut Paraisilla.

Raskas ja pitkä salibandykausi 2014-2015 tuli vihdoin päätökseensä maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. River Ratsin ohjelmaan kuului peräti neljä ottelua, kun lauantaina pistettiin pakettiin hallisarjakausi ja sunnuntaina pelailtiin seurahistorian viimeiset 5.divariottelut Paraisilla.

Tällä kaudella uutisointi hallisarjapeleistä on jäänyt melko vähiin ja syykin on siihen ollut ihan luonnollinen. River Rats on marssinut voitosta voittoon, joten uutisointi olisi ollut melko yksipuolista. Päätöskierroksen ainut tavoite oli suoran nousun välttäminen ja siinä joukkue myös loistavasti onnistui. Päivän saldoksi tuli toki kaksi voittoa, mutta sekin taisi tällä kertaa riittää nousun välttämiseen.

Viimeiset tulokset vielä uupuvat, mutta ilmeisesti River Rats jäi sarjassa sijalle kaksi, mikä toki oikeuttaisi nousukarsintapeliin. Länsirannikon kovin neuvottelija Joni Sjöström sai kuitenkin puhuttua joukkueensa ulos karsintapelistä, joten kausi päättyi onnellisesti kahteen selvänumeroiseen voittoon.

Voittolukemat olivat lauantaina ulkomuistista nopeasti heitettynä 8-3 ja 9-5. Juho Sipilä esitti jälleen loistavia otteita maalin suulla ja Jaakko Satopää paketoi kahdeksan kautta kestäneen River Rats-uransa haikeana, mutta hymy huulilla. Satopää oli lähellä myös tehdä haluamansa tehopisteen päätöspeleissä, mutta se jäi valitettavasti tällä kertaa saamatta. Raportin lopussa vielä lisää Jaakosta…

 

Valmistautumista päätöspeleihin. (Kuva: River Rats)
Valmistautumista päätöspeleihin. (Kuva: River Rats)

Paljon odotettu 5.divarin päätöskierros käytiin Paraisilla sunnuntaina 29.3. Suurin odotuksin kauteen lähtenyt ja aiemmin lukuisia mestaruuksia voittaneen River Ratsin kausi on ollut liiton sarjoissa luvalla sanoen suuri pettymys ja nousuhaaveet voitiinkin käytännössä haudata jo syyskaudella. Jossain kohtaa kautta tehtiinkin lähes yksimielinen päätös siitä, että kausi saa jäädä viimeiseksi liiton sarjoissa ja jatkossa keskitytään pelkästään hallisarjan dominointiin. Saa nähdä pystyykö kukaan koskaan täysin täyttämään River Ratsin jättämää aukkoa 5.divarissa.

Paraisten parkettilattia kauhistutti monia jo etukäteen ja siksi myöskin River Ratsin kokoonpanossa oli iso liuta poissaoloja – jälleen kerran. Ensimmäisessä pelissä kokoonpanoon oli asettaa kaksi vaihtopelaajaa ja toiseen peliin jopa kolme vaihturia, kun Miro Wasama ehti sittenkin päivän jälkimmäiseen peliin suoraan työmatkaltaan. Vaikeat lähtökohdat kruunasi vielä se, että maalivahti Tommi Mattsson lähti reissuun jo valmiiksi loukkaantuneena. Liikkuminen rikkinäisellä jalalla oli varmasti tuskallisempaa kuin River Ratsin taannoinen porttikielto Silvermooniin.

Tältä näytti pelipaikka Paraisilla. (Kuva: River Rats)
Tältä näytti pelipaikka Paraisilla. (Kuva: River Rats)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli SBS Maskun kolmosjoukkue, joka oli aamulla jo ehtinyt hävitä Naantalille vaatimattomin 15-3 lukemin. River Ratsin onneksi myös Maskulaiset olivat pienellä rosterilla liikenteessä ja ottelun tempo olikin hitaampaa kuin normaali kävelyvauhti.

Ottelun alku oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Pelikellossa oli vain 1.40, kun River Rats johti ottelua jo 3-1. Kyseessä lienee myös uusi Maailmanennätys. Tuossa ajassa vastustaja oli ehtinyt maalata jo kentän molemmissa päissä ja River Ratsista maalit saivat tililleen Heikki Järvinen ja Jani Kainulainen.

Maalijuhlat ja päästä päähän vastahyökkäykset jatkuivat läpi ottelun ja spektaakkelin jälkeen tarkkaavaisimmat laskivatkin, että River Ratsilla oli ottelussa paikat iskeä 30 häkkiä. Tuohon määrään on siis laskettuna ainoastaan avopaikat. Ottelun näkyvimmäksi hahmoksi voisi nostaa huikean vireen paluunsa jälkeen löytänyt Heikki ”Tinder-Heikki” Järvinen, joka pisti samalla omat ennätyksensä uusiksi. Tehot 4+1 kirjannut Hasse merkattiin varmasti huutomerkkien kera paikalla olleiden kykyjenetsijöiden papereihin.

Kykyjenetsijä itsekin ja aikoinaan Säbä-Hassen River Ratsiin löytänyt Joni Sjöström iski ottelussa pisteet 2+2. Kolmen pisteen miehiä ottelussa olivat Sami Wasama ja Jani Kainulainen. Ensin tehopisteet ja sitten vasta ottelun lopputulos, joka oli River Ratsin 9-7 voitto. Historiankirjoihin jää myöskin Simo Pilpolan uran toistaiseksi ainut ottelu kapteenina.

Pelin jälkeen ohjelmassa oli parin tunnin tauko ennen päivän toista ottelua. River Rats ei juurikaan poikennut rutiineistaan, vaan käytti jälleen joka hetken hyödyksi. Ohjelmassa oli seuraavaksi seurahistorian viimeinen virallinen ottelu ja pukukopissa soi ennen matsia mm. Born to be wild. Miro Wasaman toiveita UHV Bullsin maalibiisin soittamisesta ei tälläkään kertaa otettu huomioon, vaan nyt mentiin vanhanliiton rokilla. Ja mikä ilahduttavinta, niin myös River Ratsin oma kasvatti Juho Sipilä saapui paikanpäälle katsomaan viimeistä ottelua.

River Rats käytti pelien välissä olleen tauon jälleen hyödyksi. (Kuva: River Rats)
River Rats käytti pelien välissä olleen tauon jälleen hyödyksi. (Kuva: River Rats)

Viimeisessä ottelussa vastustajana oli FBC TSP. Tuo joukkue, josta ainakin taustajoukot juhlivat River Ratsin aamupelissä SBS Maskun tekemiä maaleja (ei sitä omaa maalia). River Rats oli voittanut joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella ja se halusi vaikka väkisin voittaa viimeisen 5.divaripelinsä. Pelaajat olivat varmasti jo valmiiksi rättiväsyneitä viikonlopun kovasta rasituksesta, mutta joukkue oli päättänyt erään kokeneemman pelaajan sanoin ”Noille velliperseille ei kyllä hävitä.”

Jos oli aamupeli maalijuhlaa, niin sitä oli myös päivän toinen peli. Pari erää mentiin melko tasaisissa merkeissä, jossa River Rats piti pääasiassa kahden maalin johtoa ja välillä vastustaja tuli maalin päähän, kunnes River Rats usein rankaisi jälleen maalinjälkeisessä vaihdossa.

Kolmanteen ja kauden viimeiseen erään lähdettiin River Ratsin 6-4 johdossa. Jokirotat tiesivät, että voitto kyllä tulee jos jalat vain liikkuvat vielä viimeisen vartin ajan. Tommi Mattssonin jalka oli ottelussa saanut jälleen lisää osumaa ja ehkä se vielä lisäsi entuudestaan River Ratsin halukkuutta napata tästä ottelusta voitto vaikka väkisin taistellen.

Kolmannen erän viimeisen kahdeksan minuutin aikana ottelu repesi lopullisesti ja River Rats iski vielä viisi maalia lisää. Vastustajalla oli jälleen suuria vaikeuksia pitää hermot kurissa ja pariin otteeseen mailat vastustajan puolustusalueella lentelivätkin River Ratsin maalien jälkeen.

11 maalia tarkoitti tietysti myös sitä, että ottelussa siunaantui myös runsaasti tehopisteitä River Ratsin pelaajille. Suurimmat pisterohmut olivat käsittämättömät 7 maalia iskenyt Jani Kainulainen (7+0), sekä kuusi maalia syöttänyt Joni Sjöström (0+6). Sami Wasama iski ensimmäisen ottelun tavoin kolme pinnaa (2+1) ja Jerry Tuominen iski puolustajan paikalta varsin mukavat 1+3 tehopisteet.

Päätössummeri soi ja River Rats ryntäsi villeihin voitonjuhliin maalivahtinsa Tommi Matssonin luokse juhlimaan 11-5 voittoa. Täysin ansaittu voitto huikean taistelun jälkeen, jossa koeteltiin pelaajien ja tuomareiden hermoja.

Jani Kainulainen (etualalla) oli vahvalla pelipäällä sunnuntaina. (Kuva: River Rats)
Jani Kainulainen (etualalla) oli vahvalla pelipäällä sunnuntaina. (Kuva: River Rats)

Tähän se sitten päättyi. River Ratsin taival 5.divarissa on nyt onnellisesti ohitse ja ehkä paskasta kaudesta jäi sittenkin vähän parempi maku suuhun, kun päätösturnauksessa joukkue pääsi juhlimaan kahta voittoa. Voiton arvoa nostaa varmasti juurikin nuo aiemmin mainitut ”ongelmat” päivän rosterissa. Pari voittoa takasi myös sen, että lopulta River Rats päätyi sarjassa viidennelle sijalle, mikä on siinä mielessä jo hyvä saavutus, että joukkue lähti päätöspäivään kahdeksannelta, eli jumbosijalta. Ottelun jälkeen jotkut kyselivätkin, että päättyikö River Ratsin kausi sittenkin nousujuhliin.

 

Lauantaina 11.4 on ohjelmassa huikea spektaakkeli! Ohjelmassa on Jaakko Satopään ja Timo Leiniön jäähyväisottelut saunaillan kera. Team Satopää ja Team Leiniön kohtaamisesta ei varmasti draamaa ja jännitystä tule puuttumaan. Katsotaan jos jonkunlainen reportaasi siitäkin tapahtumasta sivuille saataisiin laitettua. Mahdollisesti myös jonkinlainen kausiraportti voisi olla vielä tuloillaan. Kiitos kuitenkin jo tässä kohtaa kaikille salibandykaudesta 2014-2015! Palaamme kehiin jälleen syksyllä entistä kauniimpina!

Kiitos tästä kaudesta ja nähdään taas! (Kuva: River Rats)
Kiitos tästä kaudesta ja nähdään taas! (Kuva: River Rats)

Yksi ajatus artikkelista “Kausi päättyi voitonjuhliin”

  1. ”Liikkuminen rikkinäisellä jalalla oli varmasti tuskallisempaa kuin River Ratsin taannoinen porttikielto Silvermooniin” :D

    Hyvää settiä niinkuin aina :D

    Mahtuuko yksi vanha Rats-peluri mukaan Jaakon jäähyväisotteluun??

Kommentit on suljettu.