Kaikkien aikojen sulaminen

Vasta viikko sitten pelattiin viimeksi Hallisarjaa ja ennätyslyhyen tauon jälkeen oli aika palata Leafin kumimatolle kauden viimeiseen turnaukseen. Viikko sitten Hannujen saunaillassa selänpesijänä ollut Iiro Koskinen oli päässyt joukkueen sisäpiiriin, ja kuuli ennen River Ratsin ensimmäistä ottelua että Hannut olivat voittaneet omat viimeiset pelinsä luvuin 8-0 ja 10-3. Lohkon piikkipaikalla koko kauden majailleelle River Ratsille tämä tarkoitti että viimeisestä kahdesta ottelusta suoraan nousuun riittäisi voitto ja tasapeli, kunhan voitto tulisi edes muutaman maalin johdolla.

Vasta viikko sitten pelattiin viimeksi Hallisarjaa ja ennätyslyhyen tauon jälkeen oli aika palata Leafin kumimatolle kauden viimeiseen turnaukseen. Viikko sitten Hannujen saunaillassa selänpesijänä ollut Iiro Koskinen oli päässyt joukkueen sisäpiiriin, ja kuuli ennen River Ratsin ensimmäistä ottelua että Hannut olivat voittaneet omat viimeiset pelinsä luvuin 8-0 ja 10-3. Lohkon piikkipaikalla koko kauden majailleelle River Ratsille tämä tarkoitti että viimeisestä kahdesta ottelusta suoraan nousuun riittäisi voitto ja tasapeli, kunhan voitto tulisi edes muutaman maalin johdolla. Ainoastaan yhden tappion koko kauden aikana kärsineelle joukkueelle tämä oli siis helppo nakki, kun vastaan asettuneet joukkueet oli syksyllä voitettu luvuin 7-4 ja 8-3.

Koska voitot olivat jo lähestulkoon varmat, eivät kaikki pelaajat jaksaneet saapua edes paikalle. Parempaa tekemistä tällä kertaa olivat keksineet Sami Sjöström (Philadelphia Flyersin nousujuhlat), Heikki Järvinen (anelemassa Wengeriä vielä jatkamaan), Jerry Tuominen (putkassa perjantain nuorisojoukkotappelun jäljiltä) sekä Lasse Heininen (jäädyttämässä Parkin kenttää). Vain ensimmäisen pelin missasivat puolestaan Joni Sjöström (sopimassa ottelutuloksia etukäteen tuomareiden kanssa), Marko Kujanpää (pompputreenit Trampolin Parkissa)

Burana Team – River Rats 12-9

Runsaiden poissaolojen vuoksi ensimmäiseen otteluun lähdettiin ennennäkemättömillä ketjuilla. Ykköshyökkäysketjun muodostivat S.Wasama-M.Wasama-Latokylä, ja kakkosketjun Kainulainen-Pilpola-Koskinen. Sentterivalinnoissa painoarvo oli prosenteissa, sillä Miro ja Simo olivat voittaneet Hallisarjassa yli 10% aloituksistaan. Kujanpää ja Hyrsky uhosivat jaksavansa koko pelin pakkeina ja muu joukkue luotti tähän. Olihan ottelun voitto jo lähes varma, vaikka toinen tuomaripelaajista uupuikin rosterista.

Ottelu alkoi Parilla pikamaalilla kun Ensin Burana Team teki maalin ja jo kahden minuutin kohdalla Rivera Rats tuli tasoihin. Peli jatkui Ratsin pienessä hallinnassa, mutta kahdeksan minuutin kohdalla Buranat pääsivät yllättämään koko kauden maalilla loistaneen Tommi Mattssonin ja peli oli 2-1. Tätä ei kuitenkaan kauaa ehditty harmitella kun kentällä molemmissa päissä aina ensimmäisenä pallossa ollut Olli Hyrsky iski huikeasta esityöstä tyhjään maaliin 2-2 lukemat. Joukkueet tekivät maaleja vuoronperään ja ylärimat kolisivat, mutta ensimmäisen erän lopulla Burana sai pistettyä pari helppoa maalia puolustajien ylimielisyyden vuoksi sisään ja tauolle mentiin 6-4 lukemissa.

Janne päätti harjoitella jo uutta työtään (käärmeenmetsästäjä) varten

Tauolla River Rats piti tiukan palaverin ja sen tuloksena peli olikin 58s kohdalla jo tasan. Kavennus maali syntyi vastustajien omasta toimesta, kun puolustaja päätti antaa syötön parinsa säären kautta alanurkkaan. 7-7 kavennusmaali taasen oli Hallisarja-historian ensimmäinen videotarkastuksella hyväksytty maali. Ratsien Miro Wasama pääsi laukomaan hyvästä paikasta ja pallo kimposi yläriman kautta jonnekin tolpan juureen josta se pomppasi poispäin maalista. Peli jatkui ja Burana pääsi hyökkäykseen joka päättyi myöskin ylärimaa kolisuttaneeseen laukaukseen. Tämän jälkeen jälkeen toisessa päässä ollut tuomari vihelsi pelin poikki ja osoitti palloa keskelle. Maali! Mutta kummalle joukkueelle? Aloituksessakin molempien joukkueiden pelaajat vielä hämmästelivät että kummalle joukkueelle maali nyt tuli. Kävi kuitenkin ilmi että katsomossa oli pilottikäytössä ollut videotarkistuslaitteisto, ja ”nopean” tarkistuksen jälkeen tuomari päätyikin viheltämään Miro Wasaman laukauksen maaliksi.

Tästä maalista hurmioituneena Ratsit alkoivat jo paukuttaa henkseleitään, vain kokeakseen Buranan hitaasti vaikuttavan voiman. kun ottelua oli 12min jäljellä, oli tilanne jo 10-7 Buranoiden hyväksi. Ainoa mainitsemisen arvoinen maali syntyi kun Simo Pilpola hävisi kaksinkamppailun laitojen rakoa vastaan ja vastustaja pääsi tilanteessa läpiajoon tuhoisin seurauksin.

Tämän jälkeen Ratsit pääsivät pyörittämään normaalisti niin tehokasta ylivoimaansa, mutta edes se ei tuottanut tulosta vaan peli päättyi 12-9 lukemiin. Tämä tarkoitti että koko kauden Ratsien perävaloja katselleet Hannut nousivat sarjassa ohi ja nousevat ensi kaudeksi suoraan Hallisarjan 1. divariin. Ratseille taas on tyytyminen nousumahdollisuuteen karsintaturnauksen kautta.

River Rats – FBC Melapojat 8-3

Pelien välillä oli 2h tauko jonka aikana joukkue piti kriisipalaverin. Palaveria johtamaan saapui joukkueen isähahmo Marko Kujanpää, joka laittoikin heti koko pakan uusiksi. Maalivahtina ollut Tommi Mattsson lähetettiin Mehukattimaailman pallomereen harjoittelemaan pallon kiinniottoa ja maalivahdin varusteet päälle veti Lyseon harjoituksissa loistanut Simo Pilpola. Ylimieliset pakit laitettiin uusiksi ja pakisto koostui kolmikosta M. Kujanpää, O. Hyrsky ja M. Wasama. Hyökkäysketjut olivat S.Wasama-J.Kujanpää-J.Sjöström ja Kainulainen-Latokylä-Koskinen.

Myös Ollilla oli aikaa harjoitella muita harrastuksia varten (pikaluistelu)

Peli alkoi Ratsien hallinnassa eikä aikaakaan, kun kotijoukkue siirtyikin jo 1-0 johtoon Janne Kujanpään maalilla. Kriisipalaveri ja uudet kokoonpanot olivat selkeästi toimivat, sillä tauolle mentiin jo 3-0 johtoasemassa. Ensimmäisen erän huippukohtiin lukeutui Marko Kujanpään antama millintarkka syöttö keskeltä läpi suoraan Joni Latokylän lapaan, josta Joni sijoitti pallon tarkasti vakuuttavasti pelanneen maalivahdin ohi aivan maalin alanurkkaan.

Ensimmäisen erän loppupuolella 2-0 tilanteessa Melapojat saivat mahdollisuuden kavennukseen, kun Joni Latokylälle vihellettiin kakkonen. Vastustaja päättikin jo tässä kohtaa ottaa aikalisän, jonka River Ratsin pelaajat käyttivät Simo Pilpolan lämmittelyyn. Alivoimaa ehti kulua n. minuutti, kun Melapoikien aikalisällä hiottu suunnitelma astui käytäntöön, ja he päättivät myös ottaa 2min jäähyn: Pelin viivyttäminen. River Rats on tällä kaudella tehnyt 4-4 vastaan tilanteissa maalin yli 80% varmuudella, eikä tälläkään kertaa tuottanut pettymystä. 10s ennen Ratsien jäähyn loppua pallo oli jälleen melapoikien maalissa. Tämän jälkeen jatkunut ylivoima sen sijaan oli tuttua tehotonta puurtamista eikä maalia saatu aikaiseksi

Toisessa erässä peli jatkui tasaisena ja ehkä pienessä Ratsien hallinnassa. heti erän alussa Jani Kainulainen vei Ratsit jo 4-0 johtoasemaan. Toisessa erässä Ratseista löytyi myös uusi ykköstutkapari, kun Jonit Latokylä ja Sjöström iskivät kaksi maalia perätysten, molemmat teki JoniL JoniS:n syötöstä. Ensi kauden vakioketju? Pelissä huomattiin myös Marko Kujanpään Trampoliini-harjoitusten tuottaneen tulosta, kun Melapojille vihellettiin vapari aivan maalin edestä Markon kurottauduttua palloon ainakin metrin pompulla paikaltaan. Tästä vapaalyönnistä ei kuitenkaan ollut vastusta Ratseille, vaan veto kilpistyi muurista pois.

Pelin loppupuolella Vastustajakin sai pari maalia aikaiseksi, mutta 40min pelin jälkeen tuomari vihelsi pelin poikki ja loppulukemiksi jäi 8-3, aivan kuten oli käynyt joulukuun ensimmäisessäkin kohtaamisessa. Pelin ehdoton kärkinimi ja pelinrakentaja oli Sami Wasama, joka merkkautti 4 kakkossyöttöä tililleen. Myös Simo Pilpolan otteet ansaitsevat kunniamainninan.

Päivän tehotilasto näyttää tältä
Miro Wasama 3+2
Joni Sjöström 1+4
Joni Latokylä 4+0
Janne Kujanpää 2+1
Jani Kainulainen 2+1
Sami Wasama 2+1+4kakkossyöttöä
Olli Hyrsky 2+3
Iiro Koskinen 0+1
Marko Kujanpää 0+1

River Ratsin katseet on jo käännetty karsintaturnaukseen joka pelataan 6.5. Hallisarjassa pelataan salibandya jopa toukokuussa, koska kuka nyt haluaisi näin mukavaa harrastusta lopettaa. Kahdella voitolla turnauksessa joukkue nousee ensi kaudeksi 1. divariin. Puolet pelaajista on jo ilmoittanut olevansa estynyt tuolloin, joten eiköhän voitot ole jälleen varmat!