JUHOSIPILÄ is Back!

Loppukesästä asti velloneet huhut Juho ”JUHOSIPILÄ” Sipilän paluusta Hallisarjaan River Ratsin rosterissa huipentuivat eilen, kun koko syksyn aktiivisesti harjoituksissa käynyt Sipilä otti torjuntavastuun yhden ottelun Hallisarja-päivänä. Ja olisiko Comeback kunnollinen ellei sitä tekisi voittamalla heti ensimmäisen pelin? Joukkueelle ominaiseen tapaan ennen peliä oli hieman säätöä ilmassa, kun Juho kyseli vielä pari tuntia ennen että missäs se peli nyt on ja mihinkä päin Leaf Areenaa hän tulee. Kaikesta huolimatta Juho oli ajoissa paikalla ja hoiti osuutensa mallikkaasti.

River Ratsin pelaajia pyydettiin Helsingissä yhteiskuvaan

River Rats valmistautui otteluun jälleen normaalilla tyylillään:
Takki auki, kaikilla ei ole vieraspelipaitaa, lopullinen rosteri selviää 3h ennen ottelun alkua ja vaihtomiehiä saatiin tälläkin kertaa kaikki 3. Poissolollaan vakikokoonpanolaisista loistivat tällä kertaa Heikki Järvinen (scouttaamassa pelaajia Valioliigan Fantasy Leagueen), Jerry Tuominen (ryöstämässä lasten keräämiä Halloween-herkkuja), Marko Kujanpää (tarjoamassa karkkia Jerryn ryöstämille lapsille) sekä Jani Kainulainen (jonottamassa Helsingissä perjantaina tilaamaansa siipiannosta).

FBC Turku 5 – River Rats 4-7

Vuosien varrella River Rats on kohdannut FBC Turun joukkueita eri tilanteissa monesti, mutta tällä kertaa vastaan asettui kaikkein suurimmalla järjestysluvulla varustettu joukkue. Vastustajilla oli jälleen miesylivoima, kun heillä oli pelaajia liki kolmeen kentälliseen. Määrä ei kuitenkaan aina korvaa laatua mikä jälleen nähtiin.

River Rats oli hyvin selvinnyt perjantaisesta NHL Global Series -reissusta

Peli alkoi melko tasaisesti kun molemmat joukkueet hakivat vähän tuntumaa peliin. Vastustajilla oli jo yksi peli alla, ja he pääsivätkin koettamaan pelin alkuvaiheilla Juho Sipilän vireystasoa. Puolustaja antoin viivalta laukauksen joka osui jo maskissa olleeseen vastustajaan tai Sipilään, mutta riparissa ensimmäisenä oli hyökkääjä joka sai törkettyä onnekkaasti pompanneen pallon tyhjään maaliin Janne Kujanpään miettiessä vierellä vielä unikaverinsa nimeä. Muutama minuutti tämän jälkeen Janne pääsi kuitenkin kuittaamaan tilanteen laittamalla Sami Wasaman antaman passin 30cm päästä maalivivasta sisään. Tässä kohtaa alkoi näkyä hieman haparointia vastustajien pelissä, kun maalivahti antoi syöttöjä karvauksessa olleille Rats-hyökkääjille eikä Juho joutunut montaakaan koppia ottamaan. Toisen erän loppupuolella Iiro Koskinen pääsi viimeistelemään jo kolmatta kertaa tällä kaudella Miro Wasaman antamasta syötöstä maalin, ja River Rats siirtyi ensimmäistä kertaa pelissä johtoasemaan. Tässä tilanteessa peliä jatkettiin ensimmäisen erän loppuun saakka.

River Rats tuntui yrittävän kaikkensa ettei vastustajien maalivahti joutuisi torjuntatöihin
(Kuva Heidi Latokylä)

Toisessa erässä peli jatkui samanmoisena, River Rats hallitsi peliä ja ainoa mikä asia mikä piti tilanteen samana oli luokattoman huono viimeistely. n. 20% laukauksista meni maalia kohti, ja tästä aiheutunut turhautuminen johti siihen että peli muuttui rikkonaiseksi ja palloa räiskittiin maalille kaikista paikoista. Vastustajatkin pääsivät pari kertaa laukomaan mutta nämä eivät tuottaneet ongelmia Juholle. Toisen erän alkupuolella Joni-Joni tutkakapari löysi pitkästä aikaa toisensa, ja Joni Latokylä vapautti syötöllään Joni Sjöströmin läpiajoon, jonka hän viimeisteli millimetrin tarkasti rystyllä maalivahdin längeistä, ja peli oli 1-3. Hieman tämän jälkeen River Rats päätti kuitenkin lopettaa pelaamisen varmana voitostaan, ja vastustaja teki parin minuutin sisällä kaksi maalia tasoittaen pelin 3-3. Tämän seurauksena Jokirotat päättivät vihdoinkin alkaa pelata, ja virallisten tilastojen uupuessa allekirjoittaneen arvion mukaan 3min Joni Latokylän viimeistelemän johtomaalin syntymisestä peli oli jo 3-7. Maaleista vastasivat Jonin tekemien kahden maalin lisäksi Joni Sjöström ja Iiro Koskinen. Pelin lopussa vastustajat pääsivät vielä kerran tuikkaaman pallon maalin, mutta missään vaiheessa vierasjoukkue ei ollut enää vaarassa menettää peliään. Peli päättyi 40min pallottelun jälkeen 4-7, laukausten jakauduttua 13-52.

Pelin pisteet näyttivät tältä:
Joni Sjöstöm 2+0
Joni Latokylä 2+1
Sami Wasama 0+3
Miro Wasama 0+2
Iiro Koskinen 2+0
Janne Kujanpää 1+0
Lasse Heininen 0+1

(Kuva Heidi Latokylä)

Juho Sipilän maalinsuuesitysten lisäksi erityismaininnan ottelusta ansaitsee Joni Latokylä, joka teki mahdollisesti Hallisarja-ennätyksen laukomalla 15 kertaa putkeen yli/ohi maalin.

Seuraavat pelit pelataan 3vko kuluttua, kun 25.11 River Rats kohtaa Hallisarjassa Team Chaoksen klo 16 ja HIFin klo 19. Luvassa on ennakkotietojen perusteella melkoista maali-iloittelua, joten kannattaa saapua seuraamaan otteluita paikan päälle!